Latest News

Οι Δηλώσεις του αρχιτέκτονα του Προμηθέα Μάκη Γιατρά

Οι Δηλώσεις του αρχιτέκτονα του Προμηθέα Μάκη Γιατρά

Ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών του Προμηθέα Μάκης Γιατράς μιλά στην κάμερα του basketpress.gr για την άνοδο στην Α2 κατηγορία, αποκαλύπτει τα συναισθήματά του μετά την επιτυχία, δεν ξεχνά όσους τον βοήθησαν και τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. Προς τιμή του δεν ξέχασε και φέτος τον καλό του φίλο Φάνη Κολλίοπουλο και τέλος αποκαλύπτει το αύριο του Προμηθέα και το δικό του.

Ο Μάκης Γιατράς ένας εργάτης του μπάσκετ με την αυτή την άνοδο στην Α2 πραγματοποίησε ένα μοναδικό ρεκόρ ανεβάζοντας  2 ομάδες από την Γ Εθνική μέχρι την Α2 ανδρών Κεραυνός Αιγίου και Προμηθέας, ισοφαρίζοντας το επίτευγμα του συντοπίτη του Νίκου Βουρνά με Ολυμπιάδα Πατρών και Δόξα Λευκάδας αντίστοιχα.

Αναλυτικά όσα είπε ο έμπειρος κόουτς:

Αν φανταζόταν πριν από δυο χρόνια ότι θα φτάσει η ομάδα στην Α2; “Κοίτα αν θα πω ότι το φανταζόμουν μπορεί να πουν ότι είμαι ψεύτης. Είχα δει ότι υπάρχει ένα όραμα, έχω ξαναπεί ότι στις ομάδες το α και το ω είναι οι διοικήσεις. Στον Προμηθέα υπάρχει μια διοίκηση που αγαπά τον αθλητισμό, όχι μόνο το μπάσκετ, αλλά γενικότερα τον αθλητισμό. Είδατε φέτος στα παιχνίδια τι γίνεται στο γήπεδο κάθε φορά. Νομίζω ότι ο Προμηθέας έφτασε γρήγορα στην Α2 και θα καθιερωθεί στις υψηλές κατηγορίες  και μακάρι να φτάσει παραπάνω”. 

Ποια ήταν τα συναισθήματα μετά από αυτή την μεγάλη επιτυχία; “Υπήρχε πολύ άγχος, ξέραμε ότι φτάσαμε πολύ κοντά στο να πάρουμε το πρωτάθλημα, τώρα αυτή την στιγμή έχω απέραντη χαρά, είμαι ευτυχισμένος και χαρούμενος και για τον εαυτό μου, τους παίκτες μου, τους ανθρώπους που εργάζονται για την ομάδα και για όλο τον κόσμο που μας στήριξε και στα εντός, αλλά πολύ περισσότερα στα εκτός. Υπήρχαν άνθρωποι που σε πολύ δύσκολες συνθήκες με πολλά χιλιόμετρα ήταν μαζί μας στις νίκες και στις στενοχώριες, μας στήριζαν και αξίζουν πολλά μπράβο για αυτή την επιτυχία”.  

Που αφιερώνεις αυτή την επιτυχία; “Πρώτα από όλα στην οικογένειά μου στο ποσοστό που μου αναλογεί, που με ανέχεται, γιατί είναι πολύ δύσκολο αυτό που κάνουμε, υπάρχει μεγάλη πίεση και άγχος, και δημιουργούνται γκρίνιες. Επίσης σε όλους τους παίκτες που είχα από τότε που ξεκίνησα την προπονητική μέχρι τώρα, γιατί όλοι έχουν βάλει ένα λιθαράκι για να φτάσω εδώ, όπως επίσης και σε παράγοντες που με έχουν βοηθήσει. Μου έστειλαν πολλοί άνθρωποι μηνύματα πριν το παιχνίδι με συγχαρητήρια, με επιτυχίες στην Α2 και για να μην ονοματίζω έναν ένα τους ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου. Είπα κάτι πέρσι και θα το ξαναπώ και φέτος γιατί  πρέπει να το θυμάμαι κάθε χρόνο, θέλω να το αφιερώσω και στην μνήμη του Φάνη Κολλιόπουλου, σε ένα αδερφό μας, οποίος ήταν ηγέτης, δίδαξε ψυχή και έφυγε γρήγορα από την ζωή.”

Ποιο είναι το αύριο του Προμηθέα και του Μάκη Γιατρά; “Το αύριο είναι να πάμε να διασκεδάσουμε γιατί είχαμε πολύ άγχος, όσο και να σας φαίνεται περίεργο εμείς έχουμε κάνει τον σχεδιασμό μας, ξέρουμε τι θα κάνουμε για του χρόνου, να χαρούμε μια-δυο μέρες και σύντομα θα βάλουμε μπρος για μια πιο δύσκολη κατηγορία, αλλά υπάρχει πρόγραμμα και θα δείτε ότι η ομάδα θα στηριχτεί και σε νέα παιδιά, γιατί δεν μόνο το αντρικό. Το παιδικό μας παίζει στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος 17-21 Ιουνίου. Η 2η ομάδα του Προμηθέα διεκδικεί την άνοδό της στην Α1 κατηγορία (υπόψιν ο Προμηθέας 2014 ανέβηκε εχτές), το εφηβικό μας βγήκε 2ο και υπάρχει μαι ομάδα ανθρώπων πίσω από τον Προμηθέα που αγαπάει τον αθλητισμό.”

Related posts