Latest News

Ο Βαγγέλης Λιόλιος μιλά για την επιτυχία του Προμηθέα!

Ο Βαγγέλης Λιόλιος μιλά για την επιτυχία του Προμηθέα!

Ο πρόεδρος του Προμηθέα Πατρών κος Βαγγέλης Λιόλιος μετά από την προχθεσινή επιτυχία της ομάδας του και την άνοδο στην Α2 Ανδρών, απαλλαγμένος από το άγχος και την πίεση μίλησε στην κάμερα του basketpress.gr για την φετινή σεζόν, το όραμα και το αύριο του συλλόγου, ενώ με αρκετή δόση ειλικρίνειας αφιέρωσε την επιτυχία του Προμηθέα στην ομάδα του Στρατωνίου!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κύριου Λιόλιου και το βίντεο:

Πόσο ψυχοφθόρο ήταν το φετινό πρωτάθλημα; “Μέτραγα πριν τα χιλιόμετρα που έχουμε κάνει, είναι 9 με 10 χιλιάδες χιλιόμετρα και τα κάναμε με πολύ κόπο και κούραση, οι παίκτες κι οι προπονητές κυρίως. Ήταν ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα σε ένα όμιλο, ο οποίος ήταν πολύ δύσκολος. Στην αρχή σκεφτόμασταν ότι ίσως οι ομάδες θα ήταν πιο εύκολες, αλλά είδαμε καλές ομάδες, υγιείς ομάδες, αθλητικές ομάδες και μας δυσκόλεψαν πάρα πάρα πολύ, αλλά έγιναν πολύ ωραία παιχνίδια. Ήταν πρωτάθλημα στο οποίο κοπιάσαμε πολύ, αλλά αν βγω από τα παπούτσια και το δώ σαν τρίτος νομίζω ότι το αξίζαμε αυτό το πρωτάθλημα”.

Πείτε μας το μυστικό του Προμηθέα; “Το μυστικό ήταν η σημερινή ημέρα…ένα γήπεδο γεμάτο, πάνω από 1000 άτομα με αρκετό κόσμο απέξω κι αυτό είναι το 1ο μυστικό. Το 2ο είναι ότι σήμερα είδατε πολλά πράγματα που έγιναν. Για αυτά εργάστηκαν αφιλοκερδώς και οικειοθελώς 12 άτομα οι οποίοι δουλεύουν άμισθοι και το κάνουν από αγάπη και στο τέλος είδατε πανηγυρίσαμε όλοι μαζί. Βέβαια πέρα από 12 αυτά άτομα υπάρχουν κι άλλα 100 και περισσότερα που βοηθούν ο  καθένας με τον τρόπο του. Κι αυτό που περνάει στην ομάδα, είναι αυτή η αγάπη. Σας είχαν πει κάτι πριν λίγο καιρό και το έχω σαν “μότο”Οι παίκτες κάνουν τις ομάδες, οι προπονητές τις καλές ομάδες και οι διοικήσεις βάζουν τα οράματα. Είχαμε όραμα, έχουμε όραμα και συνεχίζουμε να έχουμε οράματα κι όχι όνειρα”.

Ποιο είναι το μετά του Προμηθέα; ” Τώρα μπορώ να σας πω, γιατί πριν από τρεις ώρες δεν μπορούσα να σας πω. Το μετά είναι η ανδρική ομάδα στην Α2 κι είναι μια ομάδα που θα δώσει χώρο στα νέα παιδιά. Η ομάδα για αυτό ήρθε να κάνει στην Α2, πασχίζαμε να έρθουμε σε αυτή την κατηγορία εδώ και δυο χρόνια, γιατί θεωρούσαμε ότι αυτή είναι η καλύτερο ελληνικό πρωτάθλημα. Η Α1 είναι άλλο πράγμα, είναι ένα προϊόν που έχει σαν κύριο θέμα το μπάσκετ, ενώ η Α2 είναι το πιο ωραίο ελληνικό πρωτάθλημα με μπασκετικές ομάδες και πολύ καλούς αθλητές. Εδώ λοιπόν νομίζουμε ότι χωράει αυτό που έχουμε σαν όραμα, να παίξουν οι νέοι αθλητές.

Πριν από λίγο καιρό ρωτήθηκα γιατί δεν πήγα με την ανδρική ομάδα και προτίμησα να πάω στην Κόρινθο που έπαιζε το παιδικό μας και απάντησα αυτό ακριβώς που έχουμε σαν σκοπό να κάνουμε του χρόνου: “Δεν πήγα στην ανδρική ομάδα γιατί πήγα να δω την μελλοντική ανδρική ομάδα”. Αυτό έχουμε σκοπό να κάνουμε του χρόνου και να το κάνουμε και τα επόμενα χρόνια, για αυτό ήρθαμε, αυτό πιστεύουμε, θα υποστηρίξουμε του προπονητές και τους παίκτες όσο δεν παίρνει, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε βήμα και θέση στα νέα παιδιά να πάρουν εμπειρίες και να βοηθήσουμε στην παραγωγική διαδικασία στον ελλαδικό χώρο. Έχουμε επενδύσει αρκετό χρήμα, αλλά αυτό μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε, αλλά έχουμε επενδύσει πολύ κόπο και αγάπη σε αυτή την προσπάθεια, αυτό είναι το δύσκολο πράγμα και θα δώσουμε τριπλάσια του χρόνου σε αυτό το πρόγραμμα “ΝΟΥΣ” που έχουμε ξεκινήσει και είναι η πεμπτουσία του συλλόγου, για αυτό υπάρχει ο σύλλογος και για αυτό θα υπάρχει στα επόμενα χρόνια. Τώρα αν αυτά τα παιδιά μπορέσουν κάποια παιδιά να πάνε στο επόμενο σκαλί και υπάρχουν οι συνθήκες, ας πάμε τότε.

Που αφιερώνετε αυτή την επιτυχία; “Το σκεφτόμουν στο ξεκίνημα που να αφιερώσουμε αυτή την επιτυχία, ναι θα έλεγα στο κόσμο όπως και πέρσι, στους παίκτες και προπονητές όπως και πέρσι, αλλά θα ήθελα κάπου αλλού να την αφιερώσω. Δεν θέλω να προκαλέσω, αλλά να ενισχύσω υγιείς προσπάθειες…εγώ θέλω να αφιερώσω στην ομάδα του Στρατωνίου, γιατί πριν από 2 Κυριακές παίζοντας όπως έπρεπε να παίζουν όλες οι ομάδες στην Ελλάδα, από το Γ τοπικό μέχρι την Α εθνική, έδειξε πόσο καθαρό είναι αυτό το πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια, τώρα μπορώ να το πω και το αφιερώνω σε αυτή την ομάδα.”

“Τέλος θέλω να συγχαρώ την ομάδα του Εσπέρου Πατρών για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στην Β Εθνική. Δυο πρωταθλήματα στην ίδια πόλη είναι μεγάλη υπόθεση. Εμείς κάναμε ένα απίστευτο ρεκόρ και δεν ξέρω πότε και αν σπάσει με 19 συνεχόμενες νίκες. Οι παίκτες και οι προπονητές έχουν γράψει ιστορία για το ρεκόρ αυτό το οποίο θα μείνει ανεξίτηλο. Πρωταθλήματα παίρνουν πολλές ομάδες αλλά ρεκόρ δεν ξέρω πόσες ομάδες κάνουν. Χαιρόμαστε πολύ που τιμούμε την πόλη μας. Θέλω να ευχαριστήσω και την ομάδα της ΕΑΠ για την φιλοξενία σε αυτό το υπέροχο γήπεδο και εύχομαι και σε αυτή καλή επιτυχία και είμαι σίγουρος ότι στα επόμενα χρόνια θα πολύ καλή πορεία.”   

Related posts