Latest News

Ο S__Perfect γράφει για την “Ολυμπιακή Ψυχή”!

Ο S__Perfect γράφει για την “Ολυμπιακή Ψυχή”!

Όλοι οι μπασκετικοί Έλληνες σε κάθε γωνιά της γης στις 15 Μαΐου θα στηθούν στις τηλεοράσεις τους για να παρακολουθήσουν τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον πρώτο ημιτελικό του Final 4 της Μαδρίτης, προσπαθώντας να επαναλάβει αυτό που κατάφερε το 2012 στην Κωνσταντινούπολη και το 2013 στο Λονδίνο. Να ανέβει στο ψηλότερο σκαλοπάτι της Ευρώπης κάνοντας χαρούμενους όλους τους Ολυμπιακούς, αλλά και περήφανους όλους τους Έλληνες.

Έχει περάσει κάπως στα «ψιλά» το ότι οι επιτυχίες αυτές της ομάδας του Πειραιά ήρθαν στην πιο δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα μας από τον πόλεμο του ’40 και μετά. Στην χώρα μας είτε το έχουμε καταλάβει είτε όχι, έχουμε χρεωκοπία. Ο Έλληνας κάθε μέρα αναγκάζεται να δίνει τα χρήματα για τα οποία μόχθησε μια ζωή, για να πληρωθούν χρέη που τα δημιούργησαν άλλοι. Αυτό όμως που δεν έχουν καταλάβει πολλοί είναι, πως και ο Ολυμπιακός είναι κομμάτι αυτής της χώρας. Το μπάσκετ είναι ένα εμπορικό άθλημα που βασίζεται στα χρήματα. Πληρώνεις καλούς παίκτες, προπονητή, εγκαταστάσεις, ρουχισμό, αεροπορικά εισιτήρια και πολλά άλλα με σκοπό τις επιτυχίες. Φυσικά έχεις και έσοδα. Χορηγοί, εισιτήρια και τηλεοπτικά δικαιώματα. Τα έσοδα αυτά στην Ελλάδα του 2015 δεν αγγίζουν ούτε το 40% αυτών του 2008-09 προ κρίσης. Εκτός αυτών έχουμε και την αύξηση της φορολογίας στα συμβόλαια των παικτών. Με απλά λόγια το ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης αυτή τη στιγμή για τα οικονομικά δεδομένα της χώρας μας, είναι μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ επιτυχία.

Σε ποιους οφείλεται όμως αυτή η επιτυχία; Κατά 90% στους προέδρους της ομάδας, τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο. Οι πρόεδροι βάζουν την ομάδα πάνω απ’όλα. Γουστάρουν να βλέπουν την ομάδα να σηκώνει τρόπαια και δεν τους νοιάζουν τα χρήματα που ζημιώνονται κάθε χρόνο. Φυσικά μείωσαν το μπάτζετ, αλλά ποτέ δεν άφησαν την ομάδα αβοήθητη και έδειξαν στους παίκτες που την απαρτίζουν, πως πιστεύουν σε αυτούς και πως θα είναι δίπλα τους όποτε χρειαστεί.

Κατά 9% στους υπέροχους φιλάθλους αυτής της ομάδας. Τι κι αν τους έκαναν μείωση 40% στον μισθό τους; Τι κι αν έχασαν την δουλειά τους; Τι κι αν πληρώνουν φόρους ασταμάτητα; Οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα κόψουν τους καφέδες, θα κόψουν το σινεμά, θα στερηθούν απολαύσεις και αναγκαία, για να πληρώσουν εισιτήριο στο ΣΕΦ για να στηρίξουν την ομάδα της καρδιάς τους. Και όταν ο Πρίντεζης θα βάλει το καλάθι στη λήξη που θα στείλει την ομάδα στο Final4, δεν θα υπολογίσουν τίποτα και κανέναν. Θα μπουν στο γήπεδο και θα πανηγυρίσουν σαν μικρά παιδιά με τα ινδάλματά τους, γιατί το αξίζουν, γιατί στερήθηκαν πολλά για να το ζήσουν αυτό. Και στα πανηγύρια θα αγκαλιαστούν μεταξύ τους, γιατί ο ένας νιώθει τον άλλον, τον καταλαβαίνει γιατί ζουν παρόμοιες καταστάσεις. Και στα πανηγύρια θα αγκαλιάσουν και τους ίδιους τους προέδρους της ομάδας που θα βρίσκονται εκεί μέσα στο παρκέ, γιατί ποτέ δεν θεώρησαν τους εαυτούς τους τίποτα παραπάνω από φιλάθλους αυτής της ομάδας.

1% στην Ολυμπιακή ψυχή. Αυτό που κάνει όμως τη διαφορά είναι η Ολυμπιακή ψυχή. Όχι, δεν μιλάω για την γνωστή Ελληνική ψυχή. Ο Ολυμπιακός έχει τη δικιά του, μια ψυχή που όποιος περπατήσει το Λιμάνι του Πειραιά θα την νιώσει, αλλά μόλις μπει στο Καραϊσκάκη ή το ΣΕΦ θα την δει και μπροστά του. Αυτή η ψυχή είναι που κάνει την ομάδα αυτή σύμβολο και τους αθλητές της μαχητές έτοιμους να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους για να δουν τους αγαπημένους τους φιλάθλους να χαμογελούν περήφανοι και να καμαρώνουν. Να τραγουδούν : «ΘΡΥΛΕ ΠΑΙΞΕ ΓΕΡΑ ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑ»

 

Written by: S__Perfect

πηγή: www.betila.com

 

Related posts