Latest News

Με το φτωχό μου… μπερδεμένο μου μυαλό…

Με το φτωχό μου… μπερδεμένο μου μυαλό…

Θα μας επιτρέψετε αλλά οι υπάρχουσες συνθήκες στην χώρα μας δεν μας αφήνουν ασυγκίνητους… άλλες εποχές στο παρελθόν το καλοκαιρινό πάρε δώσε των ομάδων ήταν αυτό που θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον… αλλά πλέον κάποια άλλα θέματα έχουν πραγματική αξία και είναι πιο σημαντικά. Ανοίγεις την ριμάδα την τηλεόραση και δεν ξέρεις τι και ποιον να πρωτοπιστέψεις. Μπαίνεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και χάνεις την μπάλα (που καιρός και μυαλό για την πραγματική μπάλα)… συναντάς άτομα με θυμό, άλλους που δεν τους αγγίζει τίποτα και άλλους χαμένους στον λαβύρινθο της πολύπλευρης πληροφορίας ψάχνοντας την αλήθεια. Και μέσα σε όλα αυτά ο λαός καλείται την άλλη εβδομάδα να πάρει την κατάσταση απάνω του, για μια κατάσταση για την οποία ευθύνονται οι Μπομπολοκωστοπουλολατσοσαρροπολαίοι!

Η Ελληνική Κυβέρνηση μετά από πέντε μήνες διαπραγματεύσεων πέταξε στην ύστατη στιγμή το χαρτί του δημοψηφίσματος στο τραπέζι. Στο εσωτερικό πανικός… ανθρώπινες ουρές στα ΑΤΜ από τα ξημερώματα του Σαββάτου, χαμός στα σούπερ μάρκετ, μέχρι κι ο βενζινάς μου, με αρκετή δόση αμηχανίας μου είπε ότι δεν έχει απλή βενζίνη, παρά μόνο την σούπερ! (Αλήθεια η είδηση αυτή μήπως προκαλέσει τσουνάμι στον Ευρώτα και θέλουν κάποιοι να φύγουν για να μην πνιγούν;;;). Από την άλλη μέχρι κι οι Ευρωπαΐοι-Δανειστές δείχνουν να έχουν αιφνιδιαστεί. Ακόμη κι οι ΗΠΑ πήραν θέση υπέρ μια λύσης,όχι γιατί μας αγάπησαν και μας λυπήθηκαν ξαφνικά, αλλά τρέμουν στο ενδεχόμενο του κατρακυλίσματος του ΕΥΡΩ και της ταυτόχρονης αύξησης του δολαρίου, γεγονός που θα έβαζε φρένο στις εξαγωγές τους. Η συγκυβέρνηση πήρε τον Γενάρη το μήνυμα από τον λαό ότι δεν πάει άλλο με τον αργό θάνατο των μνημονίων και πρέπει  κάποια στιγμή να διαπραγματευτεί κάποιος την κατάσταση… έστω «κύριε» Βορίδη με τις κόκκινες γραμμές στους γιακάδες και χωρίς γραβάτες. Πέντε μήνες αυτό έγινε, αλλά τα βαμπίρ της βόρειας Ευρώπης δεν ήθελαν και δεν έπαψαν να το δείχνουν. Δεν ήθελαν γιατί αν έριχναν νερό στο κρασί τους τότε τον Σεπτέμβρη θα είχαν να κάνουν με τις εκλογές της Ισπανίας, μετά της Πορτογαλίας και της Ιταλίας… ντόμινο μετά οι εξελίξεις κι όσα καρπώθηκαν… κι ήταν πάρα πολλά θα έπρεπε να τα θυσιάσουν. Ο πρωθυπουργός πέταξε το τελευταίο χαρτί στο τραπέζι μην έχοντας άλλη λύση, ανακουφίζοντας και τους βουλευτές του…

Μέχρι και οι υπαίτιοι της κατάντια μας Καραμανλής, Σημίτης και Παπανδρέου βγήκαν από τα λαγούμια τους για να πουν τις π@π@ριές τους με μπόλικο θράσος. Ποιος ο ΓΑΠ που είχε μιλήσει το 2011 για δημοψήφισμα και το πήρε πίσω… μαζί με κάμποσα δις ευρώ κέρδη μαζί με τον αδερφό του από τα περίφημα cds σε μια ιστορική μπλόφα. Ποιος … ο “Κινέζος” που δεν μας ρώτησε ποτέ αν θέλουμε να μπούμε στο ρημάδι το ευρώ λέγοντας ότι δεν θεωρεί τον ελληνικό λαό ώριμο για μια τέτοια απόφαση. Ποιος… ο μίστερ “play station” που την έκανε με ελαφρά το 2009, μετά το βατοπέδι, ενώ πριν είχε γεμίσει ελληνικά νοικοκυριά με δάνεια, σώζοντας τις «ελληνικές» τράπεζες, μεταφέροντας το δικό τους χρέος στον ελληνικό λαό.

Κατά προσωπική μου άποψη η έννοια του δημοψηφίσματος είναι και το συνώνυμο του δημοκρατικού πολιτεύματος. Πρέπει ο λαός να αποφασίζει σε τέτοιες στιγμές για το μέλλον του κι όχι οι αντιπροσώποι του… αρκετά μας έσωσαν αυτοί. Θα μου πείτε τώρα είναι ο ελληνικός λαός έτοιμος να πάρει αποφάσεις… ή κάποιοι θα δηλώσουν αποχή από την Μύκονο;  Ήρθε η ώρα να δηλώσουμε παρόν και να πάρουμε μια απόφαση. Δεν πάει άλλο με τον αργό θάνατο και με τις Χημειοθεραπίες των μνημονίων.

Αυτό που οφείλει να κάνει ο πρωθυπουργός είναι να μας πει τι θα κάνει μετά, αν ο λαός θα αποφασίσει να πει «ΟΧΙ» στα μνημόνια. Από την άλλη ένα πράγμα που μας έχει διδάξει η κρίση αλλά κι η ιστορία είναι ότι πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο της ύπαρξης «Δούρειων Ίππων»… και τι ακριβώς εννοώ. Σε περίπτωση που αποφασίσει ο λαός «ΟΧΙ»… μπορεί ίσως και να μην φτάσουμε μέχρι την Κυριακή… ώστε και να αναδιπλωθεί και καλά η συμμορία των δανειστών και προτείνουν ένα άλλο μνημόνιο στα μέτρα της ελληνικής πρότασης… αλλά τονίζω μνημόνιο…

LucyParsons: «Μην ζεις με αυταπάτες ότι οι πλούσιοι θα σου επιτρέψουν με την ψήφο σου να τους στερήσεις τα πλούτη τους…

Related posts