Latest News

Λακωνικός: “Δεν ταιριάζει η ομέρτα στις αρχές μας”!

Λακωνικός: “Δεν ταιριάζει η ομέρτα στις αρχές μας”!

Ανοιχτό μέτωπο είναι πλέον η διαμάχη μεταξύ Λακωνικού και ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, καθώς το σωματείο της Σπάρτης επανήλθε με νέα επιστολή διαμαρτυρίας προς της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, αφού είχε προηγηθεί πρώτα η απάντηση της ένωσης με σκληρά λόγια (η 1η επιστολή του Λακωνικού ΕΔΩ κι η απάντηση της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ ΕΔΩ).

Ο Λακωνικός χαρακτιρίζει την απάντηση της ένωσης εμφανώς ειρωνική και ισχυρίζεται ότι τα στοιχεία περί των αναβολών για τον Λακωνικό είναι ανακριβή όπως τα παουσίαση η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Επίσης καλεί την ένωση σε ένα ανοιχτό διάλογο με τα σωματεία για να διαπιστώσει ότι τηνύπαρξη εντύπωσης περί ευνοϊκής μεταχείρισης.

Τέλος, ο Λακωνικός παραθέτει στοιχεία για την μη κοινοποίηση της αλλαγής της επίμαχης αναμέτρησης  μεταξύ του Άτλαντα και της ΑΕ Σπάρτη, ενώ κλείνει την επιστολή λέγοντας ότι η σιωπή δεν ταιριάζει στις αρχές του συλλόγου.

Αναλυτικά η επιστολή

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, αρχικά, σας ευχαριστούμε για την έγγραφη – αν και εμφανώς ειρωνική – απάντηση. Ουδείς αμφισβήτησε ότι “το Διοικητικό Συμβούλιο και η Επιτροπή Πρωταθλημάτων καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη σωστή και ακριβοδίκαιη λειτουργία, τόσο των Πρωταθλημάτων, όσο και της εφαρμογής των κανονισμών”. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι -εκ της προσπάθειας- προκύπτει πάντοτε το βέλτιστο κι επιθυμητό αποτέλεσμα. Εκτός και αν διεκδικείτε το αλάθητο.  

Κάνετε λόγο για καταιγιστικά αιτήματα αναβολής αγώνων ή αλλαγής ωρών διεξαγωγής τους, για ενδεχόμενη έλλειψη σεβασμού στο άθλημα ή άγνοια των κανόνων λειτουργίας του χώρου. Ας αφήσουμε τα γεγονότα να μιλήσουν μόνα τους:

Ειδικότερα, στην απάντηση σας προς το σωματείο μας, επισυνάπτετε έναν πίνακα αναβολών αγώνων, των οποίων έχει αιτηθεί, όπως αναφέρετε, ο σύλλογος μας, καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε ότι τα στοιχεία αυτά είναι ανακριβή, καθώς:

Α) Σε κανέναν από τους αναφερθέντες αγώνες δεν ζητήσαμε εμείς αναβολή!

Μοναδική εξαίρεση ο αγώνας ανάμεσα στα ανδρικά τμήματα του Λακωνικού και του Δίωνος Κυπαρισσίας, για τον οποίο είχαμε ζητήσει εγγράφως μετάθεση κατά 2 ώρες αργότερα. Δυστυχώς, όμως, ούτε αυτό το αίτημα μας καρποφόρησε, καθώς ο αγώνας μετατέθηκε κατά 30 λεπτά.

Β) Οι μεταθέσεις των αγώνων που αναφέρετε στην απάντησή σας έγιναν από την πλευρά της Ένωσης (και φυσικά  έπειτα από συνεννόηση με τον κ. Ηλιόπουλο, υπεύθυνο προγράμματος για τους αγώνες) είτε λόγω αιτήματος αντίπαλης ομάδας είτε λόγω σημαντικών γεγονότων που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε 1) το θάνατο φιλάθλου του Εθνικού, στις 29/9/2014, έπειτα από σοβαρά επεισόδια σε αγώνα ποδοσφαίρου και αναβολή όλων των αγώνων σε όλες τις κατηγορίες και τα αθλήματα, 2) τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στις 25/1/2015.

Γ) Όλες οι αλλαγές που αναφέρετε έγιναν έπειτα από ερώτηση του κ. Ηλιόπουλου και της Επιτροπής Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων, γιατί οι ημερομηνίες της Β’ φάσης του Πρωταθλήματος Παίδων “δεν έβγαιναν” για την ανακήρυξη του πρωταθλητή και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Επομένως, γίνεται ολοφάνερο και σαφές ότι η αλλαγή ημερομηνιών των αγώνων που αναφέρετε στην απάντησή σας ΔΕΝ ήταν δικό μας αίτημα, αλλά της επιτροπής διεξαγωγής πρωταθλημάτων, της οποίας την επιθυμία συμμεριστήκαμε, διευκολύνοντας τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Ισχυρίζεστε ότι μόνο ο Λακωνικός  διακρίνει προνομιακή μεταχείριση άλλης ή άλλων ομάδων. Ένας ειλικρινής διάλογος με πολυάριθμα σωματεία θα σας αποδείξει το αντίθετο.

Διατείνεστε ότι όλες οι ενέργειές σας (αναβολές – ορισμοί – αλληλογραφία) αναρτώνται στο site της Ένωσης, όπως εσείς κρίνετε. Συμφωνούμε απόλυτα! Θα περιμέναμε, όμως, να κοινοποιούνται όπως επιβάλλουν οι κανονισμοί και όχι σύμφωνα με την κρίση του εκάστοτε ΔΣ. Τονίζουμε δε ότι η αναβολή του αγώνα ανάμεσα στον Άτλαντα και την ΑΕΣ ουδέποτε κοινοποιήθηκε ούτε στο πρόγραμμα ορισμού των διαιτητών (α. επισυναπτόμενο αρχείο μας) στο οποίο έχει διαγραφεί εντελώς ο αγώνας χωρίς να αναφέρεται ¨Αναβολή¨ όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις , ούτε στο πρόγραμμα αγώνων (β. επισυναπτόμενο αρχείο μας), που δεν έχει γίνει κάποια αλλαγή τη στιγμή που οι αλλαγές σε δύο άλλους αγώνες της ιδίας αγωνιστικής έχουν κοινοποιηθεί, όπως επιβεβαιώνουν τα επισυναπτόμενα αρχεία, με ημερομηνία 3 Μαϊου 2015. Απορίας άξιον!

Αναφορικά με την πομπώδη, όπως τη χαρακτηρίσατε, προβολή της μεταξύ μας επικοινωνίας στα ΜΜΕ οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ο δημόσιος λόγος, η διαφάνεια και η ελεύθερη έκφραση είναι αναφαίρετα δικαιώματα κατοχυρωμένα από το δημοκρατικό πολίτευμα!

Εξάλλου, η omerta δεν ταιριάζει στις αρχές μας κι επομένως δεν την υιοθετούμε. Οφείλετε να προωθείτε το δημόσιο διάλογο και όχι να τον υπονομεύετε με ειρωνικές απαντήσεις, των οποίων το ύφος θεωρούμε ότι δεν αρμόζει στην ιστορία και τα πρόσωπα που διοικούν την Ένωση μας.

Από την πλευρά μας, ουδέποτε προκαλέσαμε, ουδέποτε σηκώσαμε τους τόνους. Επειδή γνωρίζουμε τους κανονισμούς και τις διαδικασίες εφαρμογής, ζητήσαμε απαντήσεις σε θέματα που κατά την αξιολογική μας κρίση έχρηζαν διευκρινήσεων, τις οποίες, όπως φαίνεται, δεν λάβαμε.

Αναφορικά με τη δημιουργία εντυπώσεων που επικαλείστε, σας απαντούμε ότι ο Λακωνικός δεν ασχολείται με τις εντυπώσεις. Τις αφήνει σε εκείνους που ασχολούνται με αυτές.

Τέλος, μιας και στο έγγραφό σας κάνετε λόγο για αδυναμίες που προσπαθούμε να καλύψουμε, σας διαβεβαιώνουμε ότι, αρεσκόμενοι στην αυτοκριτική, εμείς -πρώτοι όλων- τις αναγνωρίζουμε, ώστε να γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Αυτός είναι άλλωστε ο ορισμός της αυτοβελτίωσης. Και αυτό “το γνωρίζουν και οι πιο αδαείς”.

Μετά τιμής                 
Εκ του ΔΣ

Related posts