Latest News

Γράμμα προς τον Kobe Bryant!

Γράμμα προς τον Kobe Bryant!

Τις τελευταίες ώρες η μπασκετική οικογένεια παγκοσμίως ασχολείται με την ανακοίνωση της απόφασης του Κόμπι Μπράιαντ να εγκαταλείψει την ενεργό δράση στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου που διανύουμε. Τα social media έχουν πάρει φωτιά με αναρτήσεις για τον “θρύλο” του παγκόσμιου μπάσκετ, ακόμη και Ελληνικά Media των gossip news αφιέρωσαν άρθρο στον Βασιλιά του LA!

Δεν θα μπορούσε o Ricky να μην αποδώσει φόρο τιμής στον Black Mamba, με τον δικό του μοναδικό τρόπο…

Αγαπητέ Κόμπι,

Από την αρχή της σεζόν ήταν λίγο ή πολύ γνωστό. Είχα αποφασίσει να βλέπω «όλα» τα ματς των Lakers φέτος ∙ να δω όλες σου τις τελευταίες παραστάσεις. Ήρθες λοιπόν πάνω στην ώρα. Τη στιγμή που όλα κινούνται στον αστερισμό του καταπληκτικού StephCurry και της αρμάδας του, ήρθες να θυμίσεις με τον καλύτερο τρόπο, σε αυτούς που το ξεχνάνε, ποια είναι η σπουδαιότερη φιγούρα που σκάει αυτή τη στιγμή την αγαπημένη μας σπυριάρα.

Διαβάζοντας την εξαιρετική επιστολή σου, ανατρίχιασα… Στεναχωρήθηκα… Τα επιτεύγματα σου είναι γνωστά. Όλοι τα έχουν γράψει, όλοι τα έχουν διαβάσει. Δεν πρόκειται να κάνω το ίδιο.

Η απόσυρσή σου είναι ένα τεράστιο πλήγμα για το μπάσκετ. Μια τεράστια απώλεια για τον παγκόσμιο αθλητισμό. Τον θυμίζεις πολύ ρε γαμώτο και αυτό είναι «πρόβλημα». Η Αυτού Μεγαλειότης, σε σεβέται πιο πολύ από οποιοδήποτε άλλον… Σε θαυμάζει… Σου δίνει το δικαιώμα να συγκριθείς μαζί Του… Αναγνωρίζει ότι είσαι κοντά Του… Αυτό από μόνο μου είναι αρκετό. Όσα νούμερα και στατιστικά και να γράψουμε, δεν συγκρίνονται με τα λόγια Του.

Έγραψες στο γράμμα σου ότι είσαι έτοιμος να το αφήσεις (“And thats OK.
Im ready to let you go. I want you to know now”). Αυτό όμως δεν είναι έτοιμο καλύψει την απώλειά σου. Δεν μπορώ να βρω κάποιον να αφήσεις τη σκυτάλη. Στον Curry; Ίσως. Μακάρι. Αλλά χρειάζεται χρόνος. Δεν βλέπω κάποιον άλλο με τις αρετές σου. Ταλέντα και παικταράδες πολλοί. Ηγετικές φυσιογνωμιές σαν τη δική σου, καμία. Ατρόμητος, θρασύς, δουλευταράς, ασυμβίβαστος, καλός, «κακός», υπεύθυνος, παρών ΠΑΝΤΑ στα δύσκολα, «γκρινιάρης», δημιουργικός, απαιτητικός, ανταγωνιστικός, ευσεβής, τελειομανής, αρχηγός… ηγέτης.

“And so I ran. I ran up and down every court. After every loose ball for you.You asked for my hustle. I gave you my heart. Because it came with so much more.”

Ο νούμερο 1, ο «αέρινος» έχει πει ότι το μπάσκετ είναι ένας καθρέπτης της ζωής. Ήρθε τώρα η σειρά σου να προσθέσεις με αυτές τις προτάσεις, την επεξήγηση. “Έτρεξα πάνω κάτω σε κάθε γήπεδο και κυνήγησα κάθε μπάλα. Μου ζήτησες την «προσήλωσή» μου, σου έδωσα την καρδιά μου…. γιατί μου έδωσες τόσα περισσοτέρα…”  Διαβάζω ξανά και ξανά και ξεχνάω ότι αναφέρεσαι στο μπάσκετ. Μου μοιάζει πιο πολύ με τη Ζωή, αυτό που περιγράφεις. Είμαι σίγουρος ότι όταν διάβασε το γράμμα σου, ο «Κύριος με το 23», θα αισθάνθηκε πολύ περήφανος για έσενα.

Θυμάμαι το πρώτο σου All Star Game απέναντι Του. Βλέμμα γεμάτο δύναμη, θαυμασμό, ανταγωνιστικότητα…σεβασμό. Μην νομίζεις ότι δεν το κατάλαβε. Δεν θα καθόταν να συζήτησει μαζί σου, ούτε να σε συμβουλέψει. Δεν κάνει χάρες. Το ένιωσε ότι το είχες – το ήξερε ότι είχες. Και εσύ, σοφά ακολούθησες το μονοπάτι Του. Πιστός στην ομάδα σου, πιστός στις αρχές σου. Δεν έκρυψες ποτέ, ότι Τον θαυμάζεις και Τον μελετάς. Στο αναγνώριζει ∙ και αυτό είναι το μεγαλύτερο σου έπαθλο.

Θα συνεχίσω να παρακολουθώ ευλαβικά, τις τελευταίες σου παραστάσεις. Είσαι κουρασμένος, δεν είσαι από αυτούς που μπορούν να δεχτούν την ήττα, δεν είσαι ίδιος με παλιά, αλλά δεν με νοιάζει. Είσαι «ό,τι πιο κοντινό Του», ο συνδετικός κρίκος και αυτό μου αρκεί. Ένα ευχαριστώ δεν είναι αρκετό. Το ξέρεις και εσύ καλά μέσα σου αυτό. Έχεις ακόμα 65 παραστάσεις… 5….4….3….2….1…

Χίλια ευχαριστώ,

Written by: Ricky

Related posts